OldalakTámogatók

Hargita Megye Tanácsa

Csíki Anyák Egyesülete

Belépés:


Irodalom

KORTÁRS KÖRKÉP /

Különös figyelmet fordít a gyerekekre az új székhelyen nyitó Kájoni János Megyei Könyvtár Csíkszeredában

18 Dec 2012 - 20 Dec 2012

A könyvtár új címe: 530223 Csíkszereda, Stadion utca 1/bis. szám, a Nagy Imre Általános Iskola mellett.

A gyerekrészleg a földszinten található, ahol játéksarkot is berendeztek a kicsik számára. A tágas tér lehetőséget nyújt diákcsoportok számára szervezett események, foglalkozások lebonyolítására. A csoportokat a könyvtár előzetes bejelentkezés alapján fogadja.

Könyvtáravató ünnepi program (december 18–20.)

Kedd:

17 óra: Megnyitó ünnepség – köszöntőbeszédek, szalagvágás. Ezt követően a Bookart Könyvkiadó ajándékkönyvcsomagot ad át a Kájoni János Megyei Könyvtárnak. Közreműködik a Codex régizene-együttes.

Szerda:

11–14 óra: Merre van a kincses sziget? – irodalmi játékok, mozgalmas együttolvasás 3. és 4. osztályos, valamint és 5-től 8..osztályos gyerek csoportoknak Lázok Klárával, a marosvásárhelyi Teleki – Bolyai Könyvtár osztályvezetőjével (a foglalkozásokra a csoportok előzetes bejelentkezése szükséges).

17 óra: a Székely Könyvtár sorozat újabb öt kötetének bemutatója a Hargita Kiadóhivatal szerkesztőinek közreműködésével.

19 óra: Karácsonyi egyházi énekek a Kájoni János Cantionale Catholicum című énekgyűjteményéből. Előadók: Györfi Erzsébet, Elekes Emőke és Molnár Anna.

Csütörtök:

11–14 óra: Karácsonyi készülődés a könyvtárban gyermekeknek – a foglalkozásokat Róth András Lajos történész, a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Tudományos Könyvtárának munkatársa és Nagy-György Erika, a Kájoni János Megyei Könyvtár könyvtárosa vezeti.

17 óra: Babák székely népviseletben – Tankóné Péter Mária Terézia csíkmadarasi nyugalmazott tanítónő saját kezűleg varrott, székely népviseletbe öltöztetett babáinak kiállítása. A bölcsőtől a sírig – Oláh-Gál Elvira újságíró beszélget egy csésze tea mellett Tankóné Péter Mária Teréziával néprajzi tárgyú könyveiről

19 óra: Bemutatkozik a Székely Konyha, a Hargita Népe napilap gasztronómiai melléklete. Receptcsere és székelyföldi karácsonyi fogások kóstolója. Meghívottak: Isán István Csongor igazgató-főszerkesztő és Jánossy Alíz felelős szerkesztő.

Kapcsolat

Telepules:

Csíkszereda