OldalakTámogatók

Hargita Megye Tanácsa

Csíki Anyák Egyesülete

Belépés:


Irodalom

KORTÁRS KÖRKÉP /

Téli madárles - Csíkszereda

10 Dec 2012 - 20 Már 2013

Hangyasuli

A Zöld SzékelyFöld Egyesület az elmúlt hét évben számtalan nevelési programot valósított meg. A Hangyasuli részeként ezt szeretné erősíteni azáltal, hogy egész év folyamán folytonos programlehetőséget szervez a környezetvédelemre érzékeny gyerekek részére.

A Téli Madárles egy közel négy hónapos programsorozat (2012. december 10. - 2013. március 20.) amely alkalmával az 5-8 osztályos gyerekeknek lehetőséget kínálunk bekapcsolódni számos „természetközeli", interaktív tevékenységbe. A programtervet igyekeztünk úgy összeállítani, hogy tartalmazzon elméleti - gyakorlati, valamint egyéni és csoportos feladatokat egyaránt.

A program rövid ismeretterjesztő előadással indul: madarakról, etetőfajtákról, etetés fontosságáról. Ezt követően elkészítjük közösen a madáretetőket, amit mindenki hazavisz és kihelyezi.

Az otthoni megfigyelésről naplófeljegyzések, fényképek készülnek, a tapasztalatokat, megfigyeléseket pedig a rendszeres találkozásaink alkalmával megbeszéljük. Tehát a történet párhuzamos szálakon fut, otthon egyéni megfigyelések, és csoportos tevékenységek formájában.

A terep programok Csíkszereda város területén zajlanak, valamint két alkalommal hétvégi kirándulás is szerepel a programok között.

További információk, bejelentkezés az alábbi linken:
Hangyasuli: Téli madárles

Kapcsolat

Telepules:

Csíkszereda